Rombat, bateria care mișcă economia!

Bistrița, 28 februarie 2022: Rombat Bistrița, singurul producător integrat 360O de baterii auto din România, își reafirmă poziția de lider pe piața locală de profil și se reinventează devenind ”bateria care mișcă economia”, în primul an de la instalarea noii echipe de top management. Conectarea rapidă la noile tendințe ale pieței, investițiile și inovația sunt, de altfel, printre cele mai importante obiective asumate de managementul companiei începând din 2021. Odată cu noua poziționare de piață, compania și-a redefinit valorile, obiectivele de business și abordarea pe piața internă și internațională. Totodată, Simone Tempestini, multiplu campion național și internațional de raliuri, devine ambasador al performanței Rombat.  ”Champion”, cea mai nouă și performantă baterie auto din portofoliul Rombat, ce poate fi utilizată atât pentru mașini clasice cât și pentru mașini cu sistem Start-Stop, poartă semnătura campionului Tempestini.  

 

Rombat este brandul românesc cu ajutorul căruia, anual, milioane de cetățeni ai lumii reușesc, prin intermediul autovehiculelor pe care le folosesc, să pună în mișcare economiile din care fac parte. De-a lungul anilor, Rombat a produs și livrat baterii auto pentru clienți din 40 de state de pe 4 continente. În 2021, compania a anunțat vânzări record de 2,65 milioane de unități în România și pe piețele internaționale pe care le operează. Liderul pieței de baterii auto a finalizat la începutul anului procesul de rebranding și lansează noua poziționare de piață: ”Rombat, bateria care mișcă economia”.

 

Rombat este unul dintre puținele branduri românești care au trecut testul timpului, care au demonstrat că un produs este apreciat pentru calitatea lui, pentru garanția pe care o conferă și nu pentru locul unde a fost fabricat. După 40  de ani în care a scris istorie pe piața auto, Rombat adaugă inovația beneficiilor pe care ni le-a oferit tradiția. Tradiția ne-a adus încredere și stabilitate. Inovația, pe care mizăm în viitor, înseamnă curajul de a face pași pe drumul care acum scrie istorie. Noua viziune reflectă realitatea curentă și direcția pentru viitor, în deplin acord cu misiunea și viziunea Rombat: <<bateria care mișcă economia>>”, a declarat Alin Ioaneș, CEO Rombat.

 

Rebrandingul companiei este parte integrantă din strategia de dezvoltare asumată de managementul companiei, ale cărei direcții principale au în vedere atât consolidarea poziției pe piață prin creșterea vânzărilor și a competitivității, dezvoltarea sustenabilă, cercetare-dezvoltare pentru dezvoltarea portofoliului de produse, eficientizarea proceselor de producție, accelerarea proceselor de automatizare, digitalizare, inovație.

 

Champion, bateria pentru campioni

 

Repoziționarea companiei este marcată prin  promovarea în piață a celui mai nou produs  premium, destinat performerilor. ”Champion”, bateria EFB (Enhanced Flooded Battery), cea mai nouă baterie auto din portofoliul Rombat, vine cu performanțe superioare prin comparație cu bateriile plumb-acid standard, fiind concepută pentru vehicule cu cerințe mari de energie.

 

 

Champion respectă standardul de producție OEM, are o durată de viață în cicluri mult mărită, ceea ce le conferă fiabilitate și o durată de viață îndelungată.

Bateria poate fi utilizată pe orice tip de mașină, clasică sau cu sistem Start-Stop, inclusiv pentru condiții dure de exploatare, cum sunt mașinile destinate serviciulu de taximetrie.

Champion asigură un minim de 80.000 de porniri și are o durată de viață de cel puțin 7 ani. 

 

Champion este un produs cu performanțe net superioare, destinat tuturor celor care își doresc să aibă o baterie/acumulator auto de înaltă calitate și sunt atenți la investiția în <<inima>> mașinii, ceea ce reprezintă, de fapt, bateria auto. Champion este un produs care respectă integral exigența standardelor OEM și suntem convinși că brandul va câștiga rapid încrederea pieței după ce performanța și anduranța produsului au fost validate deja de experiența de utilizare de către constructorii auto. Performanțele Champion l-au convins pe Simone Tempestini, cvadruplu campion național de raliuri, să-și pună semnătura pe bateria auto iar această decizie nu poate decât să ne facă și mai mândri de produsul realizat de Rombat”, a declarat George Chiriță, director de vânzări și marketing în cadrul Rombat.

 

Despre Rombat:

 

SC Rombat Bistrița, deținută de concernul sud-african Metair, este singurul producător integrat 360O de baterii auto din România și lider al pieței locale, din 1997. Fondată în urmă cu peste 40 de ani, în 1980, ”Acumulatorul Bistrița” și-a schimbat denumirea în 1991, devenind SC Rombat SA. Compania a fost deținută de stat până în 1996 când, în urma privatizării, a fost cumpărată de angajați. În 2012 Rombat Bistrița a fost preluată de Metair International Holdings Cooperatief U.A., parte a grupului Metair Investment Limited. De-a lungul timpului, Rombat a produs și vândut baterii auto în peste 40 de state, de pe 4 continente. Compania are un parteneriat strategic de peste 25 de ani cu Dacia Renault iar în 2017 a devenit furnizor pentru Ford Craiova. În 2021 compania a obținut certificarea Q1 Ford, care atestă standardul maxim de excelență ca  furnizor OEM.