2021

Obținerea certificării Q1 Ford -  Statutul Q1 Ford atestă standardul de excelență ca furnizor OEM

2021

Vânzari record de baterii și record de baterii reciclate

2020

Aniversăm 40 de ani de activitate

2019

Bateriile Rombat echipează mașinile fabricate la Ford Craiova

2018

Demararea investiției pentru o nouă capacitate de producție pentru producerea celulelor și bateriilor Litiu-Ion

2018

Certificat conform International Automotive Task Force – IATF 16949:2016, cerință obligatorie pentru a fi furnizor pentru producția de automobile. Standardul IATF 16949:2016, împreună cu cerințele specifice clienților OEM și standardul ISO 9001:2015 definesc sistemul de management al calității pentru furnizorii din industria automobilelor.

2017

Nominalizarea ca furnizor pentru Ford Craiova

2017

Nominalizarea ca furnizor de baterii EFB pentru Renault Revoz Novo Mesto

2015

Modernizarea formării din capacitatea 1 de producție.

2015

Noua generație de baterii auto SUPERENDURANCE TEHNOLOGY.

2014

Noua generație de baterii comerciale SUPERENDURANCE TEHNOLOGY.

2013

Deschiderea oficială a noii capacitați de producție, destinată bateriilor avansate AGM și EFB.

2012

Metair International Holdings Coöperatief U.A., parte a grupului sud-african Metair Investment Limited, cumpără 99% din acțiunile companiei.

2011

Nominalizare Rombat ca furnizor calificat pentru Nissan Rusia.

2010

Compania împlinește 30 de ani de activitate. Totodată se deschid încă 2 centre, ajungându-se astfel la un total de 9.

2009

Compania pregătește proiectul "energie verde" prin investiții în micro-hidrocentrale.

2008

Nominalizarea ca furnizor calificat pentru PSA Peugeot Slovacia. Se deschide primul Centru Rombat din țară, iar în scurt timp se inaugurează încă 4 centre. Astfel, compania poate oferi clienților din orașele Iași, Craiova, Ramnicu Valcea, Deva și Brașov un răspuns rapid la cererea de baterii din zonele respective. Rombat împreună cu Robert Turcescu și Rodica Culcer înițiază campania de CSR "Atinge Polul Pozitiv în Comunicare", prin care se oferă presei locale un sprijin în pregătirea profeșională. Această campanie caștigă premiul de cea mai responsabilă campanie a anului 2008, în cadrul galei PR Award. Compania deschide Capacitatea II, validată de Renault, care crește cu 50 % capacitatea de producție.

2007

Nominalizarea ca furnizor regional în panelul Renault. Compania înițiază campania "Cu bateriile încărcate pentru parcuri mai curate" în orașele Bistrița, Arad, Craiova și Constanța, o campanie de responsabilizare a tinerilor pentru un mediu mai curat. Se lansează bateriile Premier și Terra Profesșional.

2006

Are loc la Paris întâlnirea furnizorilor Grupului Renault Nissan din toată lumea. Compania iși confirmă încă o dată poziția în cadrul acestui Grup. Potrivit revistei e-Finance, care se referă la un studiu realizat de Centrul Român de Modelare Economică - CERME, Rombat se numară printre cele 81 de companii românești performere, care prezintă cel mai scăzut grad de risc (A+), pe o perioadă de trei ani consecutivi, dintre cele circa 900 de companii foarte mari din România, cu peste 500 de salariați. Ia ființă compania «Rombat Automobile», al cărei obiect de activitate este comercializarea de autovehicule marca Volkswagen.

2005

Rombat împlinește 25 de ani de activitate. De asemenea, obține pentru punctul său de lucru Rebat din Copșa Mică «Autorizația întegrată de mediu» de la Agenția Regională de Protecție a Mediului Șibiu. Astfel, compania se numară printre primele firme din România care au obținut această autorizație.

2004

Livrarea primelor baterii în Rusia.

2003

Autoritatea Feroviara Romînă (AFER) acordă companiei Autorizația de Furnizor Feroviar pentru produsele sale. Automobile Dacia Pitești lansează noul model Dacia Solenza, echipat cu baterii Rombat.

2002

În perioada 1-5 iulie firma a fost auditată de compania DQS Germania pentru recertificarea sistemului de management al calității conform cerintelor ISO 9001 și pentru certificarea conform ISO/TS 16949, audit care a avut ca finalitate obținerea certificării. Echipa de auditori Dacia-Renault, evaluatori ai furnizorilor, a făcut o evaluare după referențialul EAQF (evaluare aptitudine calitate furnizor), iar Rombat a fost certificat ca furnizor de tip A cu 90 de puncte, din 100 posibile.

2001

Punerea în funcțiune a unei linii continue pentru confecționarea plăcilor expandate. Compania obține certificatul de Management de Mediu efectuat de firma DQS Germania.

1999

Rombat cu Gabriela Szabo înițiază campania "Rezistența campionilor".

1998

Modernizarea atelierului de formare și a liniei de finalizare.

1997

Modernizarea și mărirea atelierului de montaj.

1996

Compania devine societate pe acțiuni privatizată complet și unic furnizor pentru Automobile Dacia Pitești.

1995

Modernizarea atelierului de montaj.

1993

Modernizarea capacitații de păstare.

1991

Rombat - societate pe acțiuni, proprietate de stat.

1990

Întreprinderea de Acumulatoare Bistrița, proprietate de stat.

1980

Acumulatorul Bistrița, secție în cadrul CICM, o companie de stat.